maandag 25 april 2016

Jaarfeest 2016 van Fianchetto SchiedamDonderdag 21 april 2016 werd het jaarlijkse snelschaakkampioenschap van Fianchetto gespeeld. Er was een vrij redelijke bezetting van 32 leden.
Opvallende aanwezigen waren Alex van Embden, Bart Germeys en ook Ton der Kinderen. Door enkele afzeggingen moesten de organisatoren Gilles Deegeling en Piet Sodderland alsnog de indelingen enigszins wijzigen.

Net als vorig jaar werd in twee groepen gespeeld. Na de voorronden bleek dat Arie Verschoor en René Mersch zich niet voor de finalegroep A1 hadden geplaatst.  Erik Smeekes wel , samen met Ben Riksen. Ton der Kinderen en Jan Zoorob bleven de rest van hun groep ruim voor en dat gold ook voor Martin van der Hidde ( 5-5 ! ) en Kees Sio.

De winnaar van Finalegroep A3 werd Youri Verlinde die al zijn concurrenten versloeg waaronder Frans van Stijn en Hans Dopper (2,5-4) René Mersch en Arie Verschoor werden resp. 1 en 2 in Finalegroep A2 met 4-5. René won het onderlinge duel, en Bart Germeys behaalde de 3e plek. Tenslotte Finale groep A1 waar tenslotte de snelschaakkampioen van 2016 zou worden bepaald. Erik Smeekes won in de derde ronde van zijn grootste concurrent Jan Zoorob en wist zijn voorsprong te behouden en zo  hebben we weer een nieuwe kampioen, Erik Smeekes !  Jan Zoorob werd 2e  en Ton der Kinderen gedeeld 3e met Martin van der Hidde. Ton bleef zelfs de hele avond ongeslagen.

Tussendoor was er ruime gelegenheid om onderling eens bij te praten en Francien had het maar druk met de hapjes en de drankvoorziening aan de bar. Een woord van dank zijn we haar wel verschuldigd.

Dan waren er natuurlijk ook nog 3 B groepen. Daar was gezelligheid troef maar werd ook gestreden om de titel van de B1 groep. Gilles Deegeling werd gedeeld 1e met Cas Sodderland maar had de onderlinge strijd gewonnen. Kees Vrijland werd 3e. Mario Fabbro bleef ongeslagen in groep B2  voor Wim van Mullem en Jan Verhey. De verrassende winnaar in groep B3 werd Jan Ploeg voor Serge Fedorin en Peter Damkat

Piet Sodderland   

Het ging er vriendschappelijk aan toe (zie foto) maar Aad Deegeling versloeg wel de sterker geachte Serge Fedorin, Wim van Mullem en Johan Knijff


Geen opmerkingen:

Een reactie posten