Afscheid Boerderij na 47 j


27 juni 2012

Ja, gisteren was het dan zover. Na bijna 43 jaar was het voor onze vereniging de laatste avond in de Boerderij, omdat de Boerderij als bezoekerscentrum voor de aanleg van de A-4 gaat fungeren.

Er waren 26 leden aanwezig en de huidige voorzitter Bart van der Sloot en de 2 ex-voorzitters (Martien Buckers en Wim van Mullem) richten het woord tot de aanwezige leden.

Bart memoreerde ook aan Koos Valkenburg die op 9 juni op bijna 87-jarige leeftijd is overleden.(zie bijlage I.M). Na een in acht genomen stilte, bedankte Bart de familie Crama in de persoon van Peter en Sjanie (Jan Crama kon helaas niet aanwezig zijn) voor alle goede zorgen over de afgelopen 42 jaar. Peter en Sjanie maakten hier ruim 12 jaar deel van uit.(zie bijlagen)

Wim van Mullem bedankte ook Peter en Sjanie(zie bijgaande foto's)middels een mooie bos bloemen. Martin Buckers deed dit nog eens dunnetjes over en sprak met weemoed over al die jaren schaak plezier in de mooiste schaaklocatie van de RSB "de Boerderij" en m.n. over Jan Crama die hier 30 jaar deel van uitgemaakt had en zelfs tot erelid was benoemd. Jan was zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging en ging zelfs regelmatig mee naar uitwedstrijden van de teams.

Op verzoek van Martien en Jan heeft Frans Wensing een mooie foto van de Boerderij afgedrukt voor alle leden met de tekst "Ter herinnering aan Boerderij Landvreugd. Schaakvereniging Groenoord 1970-2011" en deze werd op de avond persoonlijk door Martien uitgereikt.(zie bijlage foto Boerderij).

Na het snelschaken voorzien van de nodige hapjes werd deze avond nog afgesloten aan de bar en met 4 koppels Klaverjassers. Die gelukkige pitten spelers van vorige week (Martien/Ries) kregen nu geen kans natuurlijk tegen Piet/Gilles. Aan de andere tafel waren Mario Fabbro/Jan Zoorob te sterk voor Wim Sluyter/Youri Verlinde (Ja, hij klaverjast ook al ons jeugdlid Youri. Hij was klaar met school en kon het dus laat maken).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten