woensdag 27 maart 2024

RSB: Het Zwarte Paard 1 - Fianchetto 2

 Fianchetto 2 sterkste in Schiedams onderonsje

Maandag 25 maart stond de tweestrijd tegen onze vrienden van Zuid op het programma. In de speelzaal troffen we tegen acht uur vele oude bekenden aan, maar helaas niet onze eigen spelers Cenk, Kees en Fred. Na enig tijdrekken moest om kwart over 8 toch begonnen worden met 5 spelers van Fianchetto. 

Gelukkig kwamen een kwartiertje later Cenk en Kees aanrennen, die al die tijd tevergeefs op Fred hadden staan wachten. En toevallig was Hans Dopper als toeschouwer aanwezig, en bereid de plaats van Fred in te nemen waarvoor dank. 

 De valse start werd Cenk fataal. Door zijn tijdachterstand speelde hij te gehaast en toen zijn tegenstander op b2 binnenviel, moest hij een volle toren geven. Deze achterstand bleek beslissend.

 Alex kwam al vroeg remise overeen in een dichtgeschoven stelling waar geen muziek meer in zat.

 Ben bracht de stand weer gelijk met een regelmatige overwinning op Theo van Zessen, een tegenstander die geen geheimen meer heeft voor Ben.

 Ik had zelf een redelijk eenvoudige avond. Ronald Lemmen was te passief waardoor ik gemakkelijk tot aanval kwam die al snel leidde tot winst van een kwaliteit, daarna een stuk en daarmee de partij.

 Met deze voorsprong op zak nam Kees remise tegen ene Hans Schrumpf waar beiden tevreden over konden zijn. Kees omdat Hans goede kansen had in een scherpe partij en hij zich lange tijd nauwkeurig moest verdedigen,  Hans omdat Kees immers de betere schaker is.

 Youri liet zich deze keer eens van zijn beste kant zien. In een naar eigen zeggen foutloze "Glanzpartie" won hij eerst een stuk en daarna het punt in een koningsaanval.

 Met een 4-2 voorsprong was het aan Hans om het winnende halfje binnen te slepen in een partij waarover het laatste woord nog niet gezegd is. Maar dat woord haalt dit verslag niet meer.

 Tenslotte Guido. Hij trof met Daniël van Loenen de sterke kopman van HZP en daarmee trof hij het niet. Guido ging te ver in zijn winstpoging, werd verrast met een tegenaanval waarna Guido nog van alles probeerde, maar Daniël het hoofd koel hield.

 Eindstand 4 1/2 - 3 1/2 voor Fianchetto. De verhoudingen in Schiedam zijn eens te meer bevestigd meer bevestigd.

Ad de Veld

Rating
Rating

Loenen van, D.A. (Daniël)2001Blankenstein, G. (Guido)19521 - 0
Zessen van, T. (Theo)1886Riksen, B. (Ben)18510 - 1
Visser, A. (Alexander)1772Ergen, C. (Cenk)18101 - 0
Turkenburg, G. (Gerard)1720Embden van, A. (Alex)1847½ - ½
Lemmen, J.H. (Ronald)1799Veld de, A.T.G.P. (Ad)18050 - 1
Vons, D.C. (Dick)1650Verlinde, Y. (Youri)17780 - 1
Schrumpf, J. (Hans)1702Sio, C.F.H. (Kees)1845½ - ½
Zwanenburg, C. (Marco)1650Dopper, H.A.N. (Hans)1743½ - ½
Gemiddelde Rating:1773Gemiddelde Rating:18293½-4½

D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten