vrijdag 8 april 2022

RSB Hoofdklasse: Erasmus 1 - Fianchetto 1 op 7 april 2022

Het was een spannende wedstrijd. Het mooie was dat we wonnen met 4½ - 3½.

Het begon met een grote verrassing. Hun 1e bordspeler had zich op het laatste moment afgemeld en de Schaakvereniging Erasmus kon geen invaller meer regelen. Zeer merkwaardig! Als teamleider heb ik daar mijn ongenoegen over geuit. Maar ja, je staat machteloos en voor Martin, die wilde spelen was het verre van leuk. Het is dat het team een gratis punt kreeg en dat dat ons achteraf de winst in de wedstrijd heeft opgeleverd.

Overigens liep het op de overige borden niet zo gladjes. Op 2 borden was er zelfs pionverlies en onze spelers met de zwarte stukken stonden enigszins gedrukt. Toch liep het met uitzondering van de partij van Youri nog goed af en was remise het resultaat aan de borden 6, 4, 3 en 2. De tegenstander van Youri offerde de kwaliteit en zag kans zijn b- en d-pion respectievelijk naar de velden b4 en d2 te brengen. Nu liep het fout voor Youri en misschien had hij met een tegenoffer van de kwaliteit onheil kunnen voorkomen.

Ben Riksen speelde ook remise en claimde het halfje door 3x herhaling van zetten. Zijn tegenstander zag het anders. Scheidsrechter erbij. Bij de reconstructie bleek dat er nog een zet ontbrak voor de claim. Met de tijdstraf van 2 minuten kon Ben wel leven. In het verdere spel kwam wonderlijk weer 3 x eenzelfde stelling op het bord. Nu ging de tegenstander wel akkoord, omdat hij het initiatief aan het verliezen was.

Kees van Toor scoorde al offerend het volle punt. Kijk onderstaand even mee naar het slot van zijn partij:  De uitslag in detail: 

Erasmus 1 Fianchetto 1

1) Niet opgekomen Martin Roobol 0 – 1

2) Henk Ochtman Michiel van Wissen ½ - ½

3) Frank van Zutphen John van Baarle ½ - ½

4) Pieter Sturm Hans UItenbroek ½ - ½

5) Marvin Dekker Youri Verlinde 1 – 0

6) Leo de Jager Guido Blankenstein ½ - ½

7) Jan de Korte Kees van Toor 0 – 1

8) Arno van Houten Ben Riksen ½ - ½

3½ - 4½                             Kees Sio, teamleider.Geen opmerkingen:

Een reactie posten