zaterdag 29 september 2018

JOHN AKKERMANS IN MEMORIAM


                                           IN MEMORIAM  JOHN AKKERMANS     1926-2018.


 Donderdag 20 september zat hij nog op z’n clubavond achter het schaakbord.
Maandag 24 september overleed op 92-jarige leeftijd een markante Vlaardinger, geliefd om zijn vriendelijkheid, bescheidenheid, sportiviteit en clubtrouw.

De vroegere veearts Akkermans was niet alleen van jongs af een verwoed schaker maar ook een fervente wandelaar. Hij deed 18 x de Nijmeegse Vierdaagse!
Daarop wees ook zijn dochter toen John circa 9 jaar geleden ernstig ziek was en voor zijn leven werd gevreesd. De doctoren zagen het eigenlijk niet meer zitten, maar toen ze hoorden dat John het jaar daarvoor nog de Vierdaagse gelopen had, begrepen ze dat deze zieke man nog wel een behoorlijke conditie moest hebben.
Ze knokten voor hem en hij kwam er wonderwel bovenop!

Bijna 70 jaar was John lid van de KNSB via een 6-tal verenigingen en recent dus bij Fianchetto en de dinsdagmiddagschaakclub Holy.
John Akkermans speelde meermalen in de vierkampen in Wijk aan Zee (Hoogovens-Tata Steel) en heel vaak ’s zomers in de open Nederlandse kampioenschappen in Dieren.
John boekte dan een hotel of een B & B en ging lekker een weekje schaken.

Zijn spelniveau was van een gemiddelde clubschaker, maar vaak konden sterkere spelers hem niet verslaan, want hij was een secure verdediger.
En bovenal, altijd sportief en vriendelijk.

We zullen deze man behoorlijk missen.

Bas van Driel
Namens het bestuur van Fianchetto

Er is gelegenheid om afscheid te nemen op maandag 1 oktober van 19.00 - 19.45 uur op het uitvaartcentrum Olmendreef 160 te Vlaardingen.
De uitvaartdienst is op dinsdag 2 oktober om 11.00 uur in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51 te Vlaardingen. De begrafenis is in besloten kring.Geen opmerkingen:

Een reactie posten