dinsdag 22 oktober 2019

Bekeravontuur al na 1 ronde voorbij….


Fianchetto/HZP Schiedam  (2041)   -           Dordrecht   (2184)                                    1-3

1.     Michiel van Wissen (2264)        -           Rik de Wilde            (2169)            (w)       0-1
2.     Daniël van Loenen  (2000)        -           Mark Timmermans  (2375)            (z)        0-1
3.     Erik Smeekes          (1955)        -           Lennard de Boer     (2126)            (w)       ½-½
4.     Aad Juijn                 (1946)        -           Jaques Hennekes   (2067)            (z)        ½-½

Dat het op voorhand een hele zware avond zou worden voor ons bekerteam was wel duidelijk. 
De loting had ons gekoppeld aan Dordrecht, de kampioen van de hoofdklasse van afgelopen seizoen. Tel daar bij op de afwezigheid van John van Baarle en alle ingrediënten voor een zware strijd zijn aanwezig.

Na ruim een uur spelen was alleen de stelling van Michiel redelijk in evenwicht. Daniël en Aad hadden het zwaar en ook de stelling van Erik gaf de nodige hoofdbrekens.
Toch wist Erik met zwart goed stand te houden en hij sleepte er een welverdiende puntendeling uit.  Inmiddels was Aad Juijn in een stelling beland waarin de rollen geheel omgedraaid waren. Zijn opponent was iets te opportunistisch geweest en Aad had op de 22ste zet de genadeklap uit kunnen delen. Helaas overzag hij de winnende zet en kwam in een stelling terecht die voor beiden niet meer dan remise zou opleveren. Een remiseaanbod van Aad werd echter afgewezen door Lennard den Boer omdat er nog twee partijen aan de gang waren.
Aan bord 1 had Rik de Wilde zijn kansen wellicht iets overschat en Michiel , ondanks tijdnood, nam het initiatief over en kwam in een gewonnen stelling te staan. Hij dacht zijn tegenstander mat te kunnen zetten maar verloor zijn dame en daarmee de partij.  Een onnodig verlies waar Michiel erg van baalde.
Daniël van Loenen knokte de hele avond maar het surplus aan ratingpunten (375) van zijn tegenstander Mark Timmermans deed hem uiteindelijk toch de das om.
De eindstand. 1-3
Heel erg jammer, mede gezien het feit dat na de remise van Erik het eerste en laatste bord , Michiel en Aad overduidelijk gewonnen stonden.
Een bekerstunt hing echt in de lucht  (2 ½ - 1 ½).  Het positieve van deze bekerontmoeting is echter dat het perspectief bied voor de ontmoeting in de laatste ronde van dereguliere competitie in de hoofdklasse RSB op 26 maart 2020 !

1 opmerking:

  1. Sorry jongens, op onze site totaal verkeerd beeld geschetst van Bord 1. Leermoment voor mij ! Warme schaakgroet uit Dordrecht, Ton Slagboom.

    BeantwoordenVerwijderen