vrijdag 27 september 2019

Sliedrecht 3 – Fianchetto/HZP-Schiedam 4
In de debuut wedstrijd van Fianchetto/HZP-Schiedam trad het vierde team met alle vaste spelers aan in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht 3. Het team bestaat uit Jan Weitering, bestuurslid van Fianchetto en voorzitter van Jeugdschaakclub De Pionnnetjes Youri Verlinde, voorzitter van Fianchetto Jan Verheij, wedstrijd secretaris intern en webmaster van Fianchetto Gilles Deegeling, Jan Verbiest, Ton der Kinderen, Harmen van der Vlies en Fred van Gent.
Ton speelde een redelijke partij, maar kon de stelling niet openbreken en kwam remise overeen.
Jan Weitering won zijn partij na een mooie koningsaanval met veel penningen.
Fred won na een schijnoffer de pion op h7 en kreeg hierna een doorslaggevende koningsaanval.
Maar met deze 0,5-2,5 voorsprong was de wedstrijd nog geenszins beslist. Aan alle borden werd nog fel gestreden en het kwartje kon nog alle kanten op vallen.
Jan Verbiest kwam zwaar onder druk te staan. Maar nadat hij een pion wist terug te winnen kon hij de partij beslissen met een koningaanval.
Youri starte direct uit de opening al met een scherpe koningsaanval, die ondanks de vele matdreigingen en door secuur verdedigen slechts een kwalitieit opleverde. Maar dat was ook voldoende voor winst.
Harmen kwam slecht te staan in een zeer scherpe stelling. Hij offerde een kwaliteit en bleef scherp spelen. Dat leverde ook hem de winst op.
Jan Verheij liet zich in de opening verrassen en verloor een pion. Ondanks een stukoffer tegen twee pionnen kreeg geen zicht meer op een goed resultaat en verloor hij het eindspel.
Gilles stond bijna de gehele partij een pion achter, maar wist toch remise te bereiken.
Dit resulteerde in een 2-6 overwinning. Een droomstart dus.

Hans Dopper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten