vrijdag 1 februari 2019

Fianchetto 1 wint van Dordrecht 4 in de lopende RSB - competitie


Het 1e team van Fianchetto heeft op 31 januari ook zijn 4e wedstrijd in de lopende RSB-competitie gewonnen, en ditmaal met 5½ -2½. Met dit resultaat blijft ons team aan kop in de 1e klasse B.

Het team van Dordrecht 4 bood wel goed partij, maar won uiteindelijk geen enkele partij. Zij scoorden 5 remises en moesten 3 keer verlies incasseren. Daar zag het in het begin niet naar uit.
Zo had Ben Riksen aan bord 6 een taaie tegenstander die vol op Ben zijn a2- en b2-pion drukte. Ben kwam ermee weg omdat zijn tegenstander blunderde en een paard weggaf. Het eindspel was een makkie en Ben opende daarmede de score. Later verklaarde Ben dat hij zonder het ‘paardoffer’ remise zou hebben gemaakt.  
Bas van Driel en Bart Germeys waren de 2 andere winnaars. Bas won een toreneindspel met 6 tegen 5 pionnen. Die extra pion was een vrij en gedekt exemplaar op veld d5. Bart drukte zijn tegenstander in de verdrukking. Gevolg ruimtegebrek en stukken die niet konden samenwerken. Na opening van de stelling met een opmars van zijn d-pion scoorde Bart en bracht de stand in de wedstrijd op 5½-1½. Aan bord 1 en 2 werd toen nog gestreden om het persoonlijke resultaat. Guido Blankenstein op bord 1 hield zijn stelling gesloten en kwam remise overeen. Op bord 2 behaalde invaller Kees van Toor een ‘mooie’ remise. Kees had compensatie in een eindspel van paard met 3 extra pionnen tegen loper en paard. Kees offerde zijn oprukkende a-pion op en liet ook  zijn g- en h-pion opmarcheren. Het kwam niet tot promotie van deze pionnen, maar wel tot ruil op veld g6, zodat er een eindspel resteerde van koning en paard tegen koning, loper en paard. Remise!

Voor het gedetailleerde resultaat verwijs ik naar het hieronder afgedrukte wedstrijdformulier.

Kees Sio, teamleider,

1 opmerking:

 1. Beste teamleden,

  Mooi resultaat hoor. Kees, mooi gespeeld als mijn ' vervanger' aan bord 2. Natuurlijk ook felicitaties aan Bas, Ben en Bart voor hun zeges.

  Hoop er de volgende keer weer jij bij te zijn.

  Groetjes
  Erik

  BeantwoordenVerwijderen