vrijdag 30 maart 2018

Fianchetto 2 sluit seizoen in stijl af

Met waarschijnlijk wat hulp van het verkeersinfarct rondom Rotterdam............
Donderdag 29 maart stond voor Fianchetto 2 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma.

De 7-1 winst was zeer geflatteerd.

Na een uur stond het al 3-0 dankzij reglementaire winstpartijen (door de enorme drukte op de weg?) op bord 1, 2 en 5 voor Jaco, Bart en Youri. Gelukkig stond er voor Onesimus 2 niets meer op het spel.
Invaller Johan openende met 1. Pf3, waarna de zwartspeler antwoordde met de Slavische verdediging. Er ontstond een massief centrum. De zwartspeler liet de dame te lang in de penning staan, waarna Johan wat ruimtevoordeel kreeg. Toen Johan met de toren de open e-lijn ging beheersen, werd tot remise besloten.
Na de remise van Johan en de volgende winst van Bela was de winst voor het team al binnen. In een lopereindspel stond Bela beter en zette hij het voordeel om in winst.
Arjan, met wit spelend, kwam met tempowinst goed uit de opening. Zwart daarentegen stond positioneel slecht, had nog niet gerokeerd en de zwarte loper op f8 was nog niet ontwikkeld. Uiteindelijk kostte dit zwart een pion en in een eindspel waarin beide spelers een toren hadden en lopers van gelijke kleur wist Arjan nog een pion te winnen. Na gedwongen loperruil probeerde zwart nog op pat te spelen, hetgeen Arjan doorzag: 1-0.
Cenk (met zwart) kwam in de opening gedrukt te staan en moest zijn paard en loper weer terugspelen naar respectievelijk b8 en c8. Cenk besloot een pion te geven om zijn loper te activeren. Wit had 2 open lijnen in handen met zijn torens, die Cenk probeerde te ruilen. Wit weigerde dit door zijn toren van een open lijn af te halen en op de andere lijn te verdubbelen, waardoor Cenk de verlaten open lijn in bezit kreeg. Vervolgens begon Cenk een aanval in het centrum, zijn stelling verbeterde en hij won de kwaliteit. Cenk bezette de tweede rij met zijn torens en in samenwerking met een pion won hij een loper. De partij werd doorgespeeld tot het bittere eind. Met de toren voorsprong wist Cenk het volle punt te pakken. 
Jan stond met zwart lang minder, maar het voordeel voor wit ebde weg en Jan hield knap stand met een remise als beloning.

    Fianchetto 2              - OnĂ©simus 2                    7  - 1
1. Jaco van Leeuwen    - NO                                  1  - 0  (Reglementair)
2. Bart Germeys            - NO                                 1  - 0  (Reglementair)
3. Cenk Ergen               - Andre Leffers                 1  - 0
4. Arjan Schouteren      - Harry Elgershuizen        1  - 0
5. Youri Verlinde          - NO                                 1  - 0  (Reglementair)
6. Bela Hlavaj               - Shau-Ming Yuen           1  - 0
7. Jan Weitering            - Willem van Randwijk   ½  - ½
8. Johan Knijff              - Martin Schouten            ½  - ½

Youri Verlinde,
Teamcaptain
Geen opmerkingen:

Een reactie posten