zaterdag 17 februari 2018

WEER NIPT VERLIES VOOR FIANCHETTO 3


De verwachtingen waren hoog gespannen, zouden we een 2e zege kunnen behalen? Nee dus!

Het werd een avond vol met verrassingsuitslagen. Johan Knijff stond op enig moment gewoon op verlies maar peurde er toch nog een remise uit. Cas Sodderland speelde tegen een visueel gehandicapte en na een curieus meningsverschil werd het hier ook remise. Serge Fedorin speelde een regelmatige partij die ook uitmondde in een gelijkspel.
Daarna ging het mis. De dame bij Jan Verheij werd ingesloten waarna verlies onvermijdelijk was. De tegenstander van Wim van Mullem had al 4 keer remise aangeboden maar Wim zag nog winstkansen en speelde door. In een gewonnen stelling gaf hij een toren weg en stonden we ineens met 1,5-3,5 achter. Jan Verbiest bracht de spanning toch weer terug na een hotseknots partij.
Bleven over aan de topborden Jan Ploeg en Piet Sodderland. Jan stond in hogere zin verloren maar redde toch een half punt via een eeuwig schaakcombinatie waarna Piet het remise-aanbod van zijn tegenstander aannam. Hij had weinig keuze. De hele avond verdedigd en tot slot een licht inferieure eindstelling.
Ons resten nog 2 wedstrijden om de laatste plaats in klasse 3c te verlaten
Piet Sodderland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten