vrijdag 9 februari 2018

Fiachetto 2 - De Pionier 1 4- 4Tegen De Pionier 1 (koploper aan het begin van deze speelronde) stelde Fianchetto 2 handhaving in de 2e klasse RSB veilig met een knappe 4-4 uitslag. 

 

Bela had vroeg in de partij een koning op de tocht en kreeg een aanval over zich heen. 

Hij verdedigde nauwkeurig en ruilde terecht de dames om de angel uit de aanval te halen.

Bela leek stand te houden, maar verloor later een stuk en ook de partij. 

Youri had al vrij snel het initiatief in handen en stond positioneel beter.

Dit resulteerde in pionwinst en verdere versteviging van het positionele overwicht.

Echter was het lastig om dit in winst om te zetten, omdat er nog veel stukken op het bord stonden en de witspeler lange tijd goed standhield. Later beging Youri zijn tegenstander een fout, verloor een toren en gaf meteen op. 1-1 de tussenstand.

Jan stond gedrukt, maar hield stand. Hij wikkelde af naar een houdbaar paardeindspel, speelde het goed en haalde zo een halfje binnen. Cenk had al in de opening ruimtevoordeel en overwicht, waardoor hij later de zevende rij had kunnen veroveren met de goede samenwerking van torens en de dame. Echter speelde Cenk niet de benodigde damezet en de partij werd remise.

Fred had net als Cenk een behoorlijk ruimteoverwicht verworven in de opening. Zijn tegenstander bleef lang passief spelen en verloor uiteindelijk de kwaliteit. Fred had een goede aanval opgebouwd en met een vrijpion op de zevende rij in combinatie met een matdreiging won hij de partij.

De tussenstand: 3-2 in ons voordeel. Een overwinning lag in het verschiet. Jaco stond in het begin gedrukt, maar bereikte een 'pot remise' toreneindspel en leek zodoende knap stand te houden. Bovendien had zijn tegenstander nog maar 3-4 minuten tegenover ruim 20 voor Jaco. Bart stond vanaf het begin af aan al beter en had, toen wij 3-2 voorstonden, minstens remise en behoorlijke winstkansen. Arjan kwam in een overvolle, nagenoeg dichtgeschoven stelling terecht en winst leek er dus voor geen van beide spelers meer in te zitten. Echter, Jaco zijn tegenstander wist toch de partij naar zich toe te trekken. Bart speelde een wat mindere zet, wellicht vanwege tijddruk en de tegenstander kreeg tegenkansen. Zowel Bart als zijn tegenstander hadden nog minder dan 5 minuten op de klok en uiteindelijk trok Bart toch aan het langste eind. Ook bij de partij van Arjan was de tijdnoodfase aangebroken voor beide spelers en jammer genoeg wist Arjan niet stand te houden. Zodoende nog winst laten liggen, maar toch met het gelijke spel een mooi resultaat en handhaving veiliggesteld. 


  

 Fianchetto 2        1642 - De Pionier 1            1794 4  - 4


1. Jaco van Leeuwen    1736 - Ernstjan Pluim Mentz    2137 0  - 1


2. Bart Germeys        1651 - Jan van Huizen          1743 1  - 0


3. Arjan Schouteren    1807 - Jan van Dam             1759 0  - 1


4. Cenk Ergen          1671 - Jaap Santifort          1754 ½  - ½


5. Youri Verlinde      1539 - Rik Verhey              1762 1  - 0


6. Bela Hlavaj         1714 - Ad van der Ree          1797 0  - 1


7. Jan Weitering       1476 - Fred van Wieringen      1712 ½  - ½


8. Fred van Gent       1545 - Alex van Wieringen      1688 1  - 0Youri Verlinde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten