zaterdag 14 oktober 2017

VALSE START FIANCHETTO 3

Fianchetto 3 speelde haar eerste wedstrijd in Hellevoetsluis tegen de Pionier 3. Twee partijen werden vooruitgespeeld en een 2-0 voorsprong was
mogelijk geweest. Helaas overzag Jan Verheij ( bord 4 ) een mataanval en Jan Verbiest ( bord 3 ) liet een zeer goede stelling verzanden en verloor zelfs nog.
Op de speelavond zelf ging het ook niet goed. Jan Ploeg verloor een pionnetje en kreeg een verwoestende mat aanval over zich heen. Bij Johan Knijff op bord 8 was er een lichte controverse over wel/niet aanraken van een stuk. Later werd besloten tot remise. Wim van Mullem (bord 5) verloor een pion en dat was uiteindelijk beslissend in het eindspel. Ook Serge Fedorin deelde in de malaise. Na een moeizame opening verloor hij een stuk, vocht nog lang door maar verlies was onvermijdelijk.
De stand werd hierdoor 1-5  en Cas Sodderland op bord 7 zag van verdere winstpogingen af, remise derhalve. Tenslotte zat Piet Sodderland aan bord 1 tegen de zwaarste tegenstander ( 1700 ) te knokken . Hij bleef ondanks een mislukte opening op de been en bood later in gelijke stand remise aan. Dat werd categorisch geweigerd en zo ging het voort tot sluitingstijd. De tegenstander zag dat de remise onvermijdelijk was en bood het nu zelf maar aan, Stand 2-6.
Volledige uitslag op de RSB-site ( klasse 3c )
Piet Sodderland  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten