donderdag 9 februari 2017

Verslag Fianchetto V1 – Spijkenisse V1

Verslag Fianchetto V1 – Spijkenisse V1   Fianchetto V1          1700            - Spijkenisse V1         1680          1  - 3
1. Kees van Toor          1782        - Rob Kalkman            1860           0  - 1
2. Cenk Ergen             1664           - Karel van den Burg     1585      ½  - ½
3. Jaco van Leeuwen   1744       - Richard Koopman        1660     ½  - ½
4. Youri Verlinde         1609           - Peter Leentvaar        1614          0  - 1

Bord 1; Kees  verloor. Ik heb zijn partij niet goed kunnen volgen.

Bord 2; Ik kreeg een  actieve stelling tegen de Grunfeld verdediging.  Mijn tegenstander verdedigde zich heel goed. Door mijn tijdnood  heb ik zijn remisevoorstel  geaccepteerd.

Bord 3; In het Scandinavisch blunderde Jaco in de opening en hij  speelde eigenlijk een verloren partij.  Maar zijn tegenstander overzag een en ander,  en ook een  mat in 3 of dameverlies. Het middenspel speelde Jaco met een pion minder in een waardeloze stelling. Maar toch, nadat de paarden en torens waren afgeruild, bleven er lopers van ongelijke kleur in een pot remisestelling over.  Mijn tegenstander bleef vol ongeloof nog 27 zetten doorgaan, voordat hij toch in remise moest berusten.
Bord 4; Youri had met wit aan bord 4 het initiatief na de opening, onder andere omdat hij zijn slechte loper kon ruilen tegen de goede van zijn tegenstander. Daarnaast stond de slechte loper van zijn tegenstander nog binnen de keten en had zwart weinig ruimte. Er was tegengesteld gerokeerd en wit probeerde een koningsaanval op te bouwen en zwart probeerde wits dominante, maar wat kwetsbare centrum onder vuur te nemen. Uiteindelijk gaf de val van het witte centrum, door een aardige combinatie, de doorslag. 0-1.
Helaas  hebben wij deze thuiswedstrijd met 1-3 verloren en staan wij nu onderaan bij de viertallen in groep 1A.

Cenk Ergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten