woensdag 7 december 2016

Fianchetto 1 wint nipt uit tegen Pascal 1


En Bart wint ook en het wordt 3,5 - 4,5 voor Fianchetto. Lees verder voor het verslag met foto's
PASCAL 1 – Fianchetto 1 3 ½ - 4 ½
Op dinsdag 6 december togen we naar Papendrecht om daar onze vierde wedstrijd in de RSB competitie te spelen tegen PASCAL.
Aangekomen bij het denksportcentrum was het even zoeken naar een parkeerplaats. Doordat op dinsdag ook veel bridgers in het denksportcentrum aanwezig zijn stond het in de buurt van het speellokaal al helemaal vol met auto’s, sommige zelfs dubbel geparkeerd.
Nu had ik op weg naar de zaal bij een school een aantal vrije parkeerplaatsen gezien dus ik dacht: geen man overboord, even terugrijden. Helaas …. eenrichtingsverkeer. Als gezagsgetrouwe burger dan maar een rondje gereden.
De wedstrijd zelf was alles behalve eenrichtingsverkeer. Het werd een spannende pot.
Bas had een week eerder al vooruit gespeeld aan bord 6. Hij had met zwart de hele avond een moeilijke maar houdbare stelling. Een blunder leidde helaas tot materiaalverlies en een nederlaag.
We begonnen dus met  1-0 achter.
Martin speelde een korte partij aan bord 1. Hij vertelt: ‘Mijn dame loerde naar de zwarte koning, maar door deze aan te vallen moest ik weer terug naar het veld waar ik vandaan kwam. Ook zwart speelde z’n stuk terug zodat er vrij snel een zettenherhaling op het bord kwam. Veel keus had ik niet, en tegen de sterkste speler van Pascal vond ik het wel goed zo’.
Ook Jos aan bord 3 had een korte partij. Hij had licht voordeel maar niet genoeg voor de winst. Een terechte puntendeling.
Ik had zelf met zwart aan bord 4 een stelling waar mijn tegenstander de d lijn beheerste. Hij kon daar echter niet veel mee doen, omdat mijn stukken goed stonden geposteerd. Zelf kon ik ook niet veel doen. Ook hier een remise.
Veel minder duidelijk was het bij Martijn op bord 2. Hij stond met zwart onder druk en zijn koning leek in gevaar. Martijn bewees weer eens een handige speler te zijn; hij brak de witte stelling  genoeg open om er eeuwig schaak uit te slepen. Martijn zelf: ‘Ik heb na wat swindelen vast ergens gezwijnd, maar de eindstelling was niet 1,2,3 duidelijk. Ik gok op een onterechte puntendeling’.
Intussen had invaller Kees van Toor aan bord 8 met zwart een vol punt gehaald. In een Caro Kann met d3 speelde wit het te tam waardoor Kees ruimtevoordeel kreeg. Na dameruil werd dit voordeel dusdanig dat Kees het in winst kon omzetten.
Hiermee was de stand gelijk gekomen met nog twee partijen te gaan.
Bart had aan bord 5 met scherp spel materiaal veroverd. Zijn tegenstander gaf niet op (ook les gehad van Jop?) terwijl de stelling van Bart steeds beter werd.
Terwijl Bart nog bezig was, kreeg Cenk remise aangeboden. Cenk stond wat beter qua positie en op de klok, dus twijfelde even of hij het aanbod zou accepteren. Gezien de gewonnen stand bij Bart zou een remise van Cenk de winst voor het team betekenen. Na enig overleg accepteerde Cenk de remise daarom.
Vervolgens bracht Bart volgens verwachting de winst binnen.
Hiermee komen we op 6 punten uit 4 wedstrijden en daarmee een keurige derde plaats. Gezien de stand in klasse 1A hoeven we in ieder geval niet meer naar onderen te kijken. We kunnen de laatste drie wedstrijden vrijuit spelen en zien wel wat dat ons brengt.
Voor Kees van Toor en Cenk Ergen was het de derde en daarmee reglementair laatste invalbeurt van dit seizoen. Bedankt mannen.

 RenĂ©

Geen opmerkingen:

Een reactie posten