zaterdag 26 november 2016

Viertal Fianchetto verliest van 3 Torens-viertal


Donderdag 24 november speelde Fianchetto haar tweede wedstrijd in de 4-tallencompetitie. Op papier tegen een gelijkwaardige tegenstander. Het eerste resultaat kwam op bord 4. Bela Hlavaj
had weliswaar wit maar kwam slecht uit de opening en verloor in het middenspel wat pionnen. Zijn tegenstander, Zenun Cormehic, verzuimde de lwaliteit te pakken en daarna was een loperzet, gecombineerd met dubbele afruil van torens, gevolgd door Dameschaak voldoende om de winst te pakken. Kees Sio speelde tegen de sterke Leon Huysdens en kwam zeer gedrukt te staan. Een moment van onoplettendheid kostte een paard en hij gaf gelijk op.
Stand weer gelijk en dat bleef zo omdat Ben Riksen tegen Arjan Drenthen niet verder kwam dan remise. Als laatste was Cenk Ergen nog bezig tegen Martin van Vaalen. Het was een gecompliceerde partij waar Cenk op het laatst twee cruciale pionnen achter kwam. Hij bleef nog lang verdedigen maar na promotie van de enige overgebleven pion moest hij noodgedwongen opgeven. Verlies dus met 1,5-2,5. Toch een leuke wedstrijd !

Piet Sodderland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten