woensdag 16 november 2016

Fianchetto 4 verliest nipt van 3-Torens 2Jan Elso won in een korte partij (24 zetten en iets meer dan 35 minuten),  waarbij hij met zwart geen moment in de problemen is geweest.

Jan Weitering verraste ons allemaal door
een zeker niet zwakke tegenstader te verslaan.

Tom had een mooie partij, mooi gespeeld, maar zijn tegenstander speelde zeker zo goed, dus dan wordt het al gauw remise en zo gebeurde.

Vanaf het begin liep Aad achter de feiten aan. Hij gaf na een paar zetten een pion weg en er kwam veel druk op de koningsflank. In het middenspel kwam hij echter sterk terug. Dat zag zijn jonge tegenstander goed en ging in het eindspel voor een gedwongen herhaling van zetten. Helaas moest Aad hiermee remise accepteren. Wel een leuk potje tegen een jong aanstormend talent.

Halverwege de partij stond Peter beter en ging op jacht naar de winst. Maar in het eindspel - en door concentratie verlies - raakte zijn toren buiten spel en verloor hij..

In een Spaanse partij waarin John met zwart speelde kreeg wit een dubbelpion op de f-lijn. John vergat de f-lijn te sluiten waardoor zijn tegenspeler - die zeer gedrukt stond - zich kon bevrijden ten koste van het verlies van 1 pion.
Deze winst kon John helaas niet uitbuiten. Er bleven alleen pionnen op de koningsvleugel over met een remise-stand. De les: speel niet te snel op pionwinst als je de stelling kunt sluiten om dan pas op aanval te gaan spelen.

Zelf stond ik al direct na de opening moeilijk en ben eigenlijk de hele partij bezig geweest om tijd te rekken. Dat lukte goed, want ik was nog als laatste bezig. Toen won ik nog wel een stuk tegen twee pionnen, maar verloor het eindspel toch.

Voor de verliespartij van Jan Verheij verwijs ik naar zijn verslag ( met een sterk verhaal ) dat in ons clubblad J'adoube komt.

Jammer dat we geen positief resultaat wisten te behalen. We hadden wel kansen. Volgende keer beter.

 Met vriendelijke groet,

 Hans Dopper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten