woensdag 23 november 2016

Fianchetto 3 verliest weer, nu van Pascal 2


Dinsdag 22 november was Fianchetto 3 te gast in het Denksportcentrum in Papendrecht. Nadat alle jeugdschakertjes waren vertrokken konden de senioren aan de slag.
De score  werd geopend door Piet Sodderland. Met zwart boekte hij remise tegen Michael Bijkerk.Om kwart over tien voegde Frans van Stijn nog een half punt toe tegen Teus Punt ( 1681 ) Niet slecht dus. Serge Fedorin opende voorzichtig, kreeg een prettig middenspel maar na afruil van zijn sterkste paard speelde zijn jonge tegenstander, Henry Penning, netjes naar een puntendeling.
Fred van Gent speelde aan bord 2 tegen Koert Timmerman en ging agressief van start maar kreeg daarna toch wat moeilijkheden met een niet ontwikkeld paard. Van lieverlee werd zijn stelling er niet beter op en verlies was onvermijdelijk.Puntje achter dus maar dat werd goedgemaakt door Gilles Deegeling die op bord 8 een gecompliceerde partij tegen Gerrit de Jong keurig naar zich toetrok. Wim van Mullem speelde tegen de geroutineerde Peter van Wermeskerken en kwam een pionnetje achter. De enige kans die overbleef was zoeken naar een eeuwig-schaak  combinatie en Wim vond hem. Inmiddels had Bart van der Sloot na een enerverende partij verloren. Na vroeg kwaliteitsverlies veroverde hij wel haast de dame van zijn opponent ( Arie Speksnijder).  Dat lukte net niet en na lang doorvechten besliste de pionnenovermacht.
De stand was hiermee 3-4 en Hans Dopper had aan bord 1 de taak om te winnen van Ton Pattinama. De opening was niet slecht verlopen maar na wat pionverlies bleek het eindspel niet meer te redden, helaas ! Al met al staan we nog maar op 1 matchpunt dus moeten we aan de bak.

Piet Sodderland      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten