vrijdag 4 november 2016

Fianchetto 3 verliest met grote cijfers (2-6) tegen jong CSV-4 uit Capelle aan den IJssel

Debacle voor het derde team van Fianchetto
Donderdag 3 november speelde het 3e team tegen C.S.V. 4. Vooraf was er hoop op een gunstig resultaat
maar hoe anders zou het lopen. Serge Fedorin had een prima opening maar verslikte zich in het middenspel en gaf op omdat zijn stelling hopeloos was geworden. Daarna gaven Bart van der Sloot en Piet Sodderland de burger weer een beetje moed door twee keurige overwinningen.
De overige stellingen zagen er niet eens zo slecht uit en een kleine zege zat er nog steeds in. Toch ging het fout ! Cas Sodderland won wel een stuk maar verloor teveel pionnen en een blunder kostte de partij. Ook bij Gilles Deegeling was een kansloos pionnen eindspel ontstaan. Dat was dus 2-3 achter.
Een gelijkspel was nog het hoogst haalbare, maar helaas. Wim van Mullem moest ook capituleren na een openingsfoutje. Een pionnenfront was niet te stoppen. Tot overmaat van ramp ging Frans van Stijn na een gelijkopgaande strijd door zijn vlag. Fred van Gent stond een gezond stuk voor en verloor toch nog, ik weet even niet precies hoe, maar een aantal ver opgerukte pionnen gaven de doorslag.  Al met al een verdiende nederlaag tegen een overwegend  jeugdig Capels team.

Piet Sodderland 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten