zaterdag 8 oktober 2016

Fianchetto 3 haalt verdienstelijk gelijkspel punt tegen Hoekse Waard 1

 Vooraf hadden we weinig illusies op een hoopvol resultaat. Hoekse Waard had een gemiddelde overscore van 78 ELO-punten en waren net uit de 2e klasse gedegradeerd. Bart van der Sloot had in een vooruitgespeelde wedstrijd een prima remise behaald.


Op de speelavond zelf liep het in eerste instantie nog niet zo soepel. Weliswaar hadden Piet Sodderland en Wim van Mullem een half punt gescoord maar de stellingen bij Cas Sodderland en Fred van Gent zagen er bedenkelijk uit. De situatie werd nog verergerd door een nederlaag van Hans Dopper ( moment van concentratieverlies ) en ook Frans van Stijn  kreeg een verwoestende aanval over zich die uitmondde in een 0 voor Frans.

Stand 1,5-3,5. Er moest wat gebeuren. Cas Sodderland had inmiddels zijn stelling weer in evenwicht gebracht en zijn tegenstander gebruikte erg veel  tijd en gaf uiteindelijk op. Serge Fedorin wilde vooral zeker niet verliezen en dat lukte hem dan ook. Met zijn plus-remise kwam de stand op 3-4.

Fred van Gent werd de “man of the match”. Tegen de sterkste speler van Hoekse Waard moest hij in eerste instantie secuur verdedigen maar nadat hij die fase had overleefd speelde hij daarna de partij uitmuntend uit en bezorgde zodoende Fianchetto 3 een gelijkspel.

Een goed begin van de competitie.

Piet Sodderland
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten