vrijdag 30 september 2016

“Narrow escape”voor Fianchetto 4.

Net als een week geleden bij Fianchetto 2 was het ongemeend spannend tot in de slotfase toe. Op grond van gemiddelde rating was een kleine overwinning op Hendrik Ido Ambacht wel te verwachten maar het moest allemaal nog wel worden aangetoond.

Bart Germeys opende de score met een zege op Klaas Bax, een oude bekende. Daarna kwamen Jan Weitering en G. De Graaf remise overeen. Tom Buitelaar speelt in de diverse competities de sterren van de hemel maar tegen oud-bestuurslid van de R.S.B. Piet de Jonge lukte het niet. Stand weer gelijk. Jan Verbiest bracht het team weer op voorsprong door winst tegen R. Pruysen ( 2,5-1,5 )
Hierna werd dat punt voorsprong wel behouden maar vraag niet hoe. Kees Vrijland stond naar eigen zeggen zeker minder tegen Jan Hauwert maar sloe toe via eeuwig schaak. Dik Dekker nam het zekere voor het onzekere en speelde gelijk tegen Hameetman. Achteraf zei hij dat hij eigenlijk wel beter stond in de slotstand. Hierna kreeg Johan Knijff remise aangeboden en als Hans Dopper er in zou slagen zijn moeilijke stand te houden, zou dat voor het eindresultaat genoeg moeten zijn. Hans slaagde in zijn missie tegen R.v.d. Werff en daarna trok Johan tegen Vanlerberghe team 4 over de eindstreep. ( 4,5-3,5 )
Een belangrijke overwinning is alvast binnen.


Interim wedstrijdleider Piet Sodderland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten