zaterdag 30 april 2016

FIANCHETTO V-1 SLUIT HET SEIZOEN MOOI AF

Fianchetto V1 – De IJssel V1 3,5 – 0,5
De laatste RSB wedstrijd van dit seizoen ging tussen de viertallen van Fianchetto en De IJssel.
Omdat Hans Dopper van een vakantie genoot mocht ik optreden als wedstrijdleider.
Voor Fianchetto stond er niets meer op het spel. Ik dacht zelf dat De IJssel nog een theoretische kans op het kampioenschap had, maar de spelers van De IJssel wisten mij te vertellen dat ze hiervoor bordpunten tekort kwamen. Rekenen is kennelijk niet mijn sterkste punt?!
Hoe dan ook, het zal dus niet aan kampioensstress gelegen hebben dat De IJssel er deze avond niet aan te pas kwam.
Kees speelde een puike partij aan bord 2. Druk over de F lijn, materiaal gewonnen op F6 en daarna een beresterke vrijpion op de D lijn die de beslissing bracht.
Ben bood een aantal keer remise aan. Zijn tegenstander weigerde dat, al dan niet terecht. Daar kreeg hij spijt van. Ben ging met een toren en loper op de zwarte koning af. Dat leidde tot een optisch gewonnen stand, maar het schijnt dat er nog redding mogelijk was. Die redding vond zwart niet waarna het snel uit ging. Punt voor Ben die glimlachend de ratinggevolgen ging berekenen.
Jaco kwam met zwart snel een pion voor in goede stelling. Zijn tegenstander probeerde tegenspel te vinden maar dat lukte niet. Hij liet zich vervolgens matzetten.  Ook Jaco een vol punt. 3-0 dus, wat een weelde.
Bij Cenk kwam na een gecompliceerde partij een T + L eindspel op het bord waarin Cenk met zwart een pion meer had maar wit wat actiever stond. Wit probeerde nog van zijn actievere stelling te profiteren, maar Cenk gaf geen krimp: remise.
3,5 – 0,5 dus. Een mooie afsluiting van het seizoen voor het viertal van Fianchetto.  

René Mersch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten