zaterdag 9 april 2016

Fianchetto 3 verliest thrilles van HZP - Schiedam 2


Klik hier om het uitgebreide verslag va Aad Juijn te lezen op de site van HZP-Schiedam bij Team 2
http://hzpschiedam.blogspot.nl/p/team-2.html
Afgelopen maandag was Fianchetto 3 te gast bij buurvereniging HZP- Schiedam. Spelend in een nieuw onderkomen aan de Lekstraat werden wij hartelijk ontvangen door wedstrijdleider Aad Juijn. Voor de thuisclub stond er veel op het spel,
namelijk het kampioenschap ( in theorie) of directe promotie naar de Tweede Klasse. Het is knap dat HZP, met een niet al te hoge gemiddelde rating, voor het kampioenschap kon strijden. De wedstrijd begon rustig met een regelmatige remise van Bart tegen de doven snelschaakkampioen van Nederland, Marco Zwanenburg. Fred van Gent beleeft een goed jaar. Met zijn puike winst werd hij topscoorder van ons team!

Hierna nam Bart Germeys, na overleg met de captain remise in een licht voordelige stelling. Gezien zijn spel van het afgelopen seizoen een verstandige keuze. Ondertussen gaven de overige stellingen geen reden tot ontevredenheid maar dat veranderde snel! Bela Hlavaj kwam zeer slecht te staan en Jan Weitering deed een stuk in de aanbieding. Gilles Deegeling daarentegen had een goede stelling en bij Hans Dopper stond er een remise-achtige stelling op het bord. Helaas gaf Frans van Stijn pardoes een stuk en daarmee de partij weg zodat de stand weer 2-2 was. Jan wist echter zijn stelling toch nog remise te houden zodat we hoop konden houden op minimaal 4-4. Bij Bela ging het heen en weer, dan weer remise, dan weer gewonnen maar helaas moest hij uiteindelijk de vlag strijken. Nadat Gilles zoals verwacht zijn partij won met goed spel, werd alle aandacht gericht op de partij tussen Hans en Cees Verhagen. Het was spectaculair om te zien, fouten alom, maar Cees hield het hoofd koel en versloeg Hans in het kleinst mogelijke eindspel van koning en pion tegen koning.
Voor Fianchetto gevoelig verlies dus en uiteindelijk een behoorlijk teleurstellend seizoen. Rest nog de statistieken waarin Fred topscoorder werd met 5.5 uit 7 en Bart  het ook nog aardig deed met  4.5 uit 7.

 Bart van der Sloot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten