vrijdag 11 maart 2016

FIANCHETTO 4 BLIJFT IN DE 3e KLASSE !


In de laatste wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Spijkenisse 5 moest er minimaal 1 matchpunt behaald worden om “veilig” te zijn. In dat geval zou concurrent Ridderkerk 1 met 8-0 moeten winnen van RSR Ivoren Toren 5 om gelijk te komen, een zeer onwaarschijnlijk scenario. De beste optie was natuurlijk zelf te winnen.

Toch ging het allemaal weer uiterst moeizaam; niet echt overtuigende remises voor Piet Sodderland en Jan Verbiest aan het 3e en 4e bord. Wel een verdiend punt voor Leo Koster en op enkele borden perspectieven op winst. Serge Fedorin en Johan Knijff stonden beiden beter tot gewonnen; het pakte anders uit. Johan kwam niet verder dan een gelijkspel en bij Serge voltrok zich een drama. In 1 zet vergooide hij zijn winststelling en het stond weer gelijk.

Aad Deegeling zat aan zijn vertrouwde bord 1 en zag zijn remise-aanbod gehonoreerd zodat de beslissingen zouden vallen aan bord 5 en 6. Cas Sodderland kwam met wit nooit in gevaar maar zijn tegenstander bleef doorvechten. Toch bleef ook deze partij onbeslist zodat Wim van Mullem de schone taak had om de teamwinst veilig te stellen. Zijn opponent verbruikte enorm veel tijd en in een optisch gelijke stand ging hij uiteindelijk door zijn “vlag” en was de overwinning een feit. ( 4,5-3,5 )

Wim van Mullem was dit seizoen de steunpilaar van het 4e team hetgeen bleek uit zijn totaalscore van 5,5 uit 7 wedstrijden.

Piet Sodderland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten