zaterdag 5 maart 2016

Fianchetto 1 Schiedam degradeert


Er was nog een theoretische kans op lijfsbehoud in de promotieklasse. Een overwinning op Spijkenisse was dan wel een vereiste.

 De avond startte goed. Invaller Ben Riksen leek onder de voet gelopen te worden.

Maar volgens eigen zeggen vond hij een geniale zet. Donderdag maar eens kijken op de vereniging. Een vol punt. Jos Kruidenier leek een zware pot te krijgen, positioneel stond hij minder. Zijn tegenstander buitte dit voordeel niet uit. Remise.

Arie Verschoor stond optisch wel aardig, dacht ik. Maar volgens eigen zeggen viel dit tegen. Hij probeerde nog een eeuwig schaak te krijgen, zonder succes.

Erik Smeekes speelde een goede partij. Helaas overzag hij in tijdnood een winstvoortzetting. Remise. Bas van Driel won zijn partij na een moeizame opening. Ik heb hier niet veel van meegekregen. Rene Mersch kwam goed uit de opening, maar ergens ging het mis.

Ron Burgerhout had een mooi initiatief, maar uit tweede hand hoorde ik dat hij blunderde.

Restte nog mijn eigen partij. Ik probeerde een pionnenmeerderheid op de damevleugel te verzilveren. Mijn tegenstander offerde een kwaliteit, slim. Ik raakte de draad kwijt en mijn tegenstander kreeg mooi spel.

Na het teruggeven van de kwaliteit bleef een remisestelling over. Per abuis nam ik het remisevoorstel van m'n tegenstander aan er van uitgaande dat we voor stonden. Een 4.5-3.5 verlies. Maar ook met 4-4 zou degradatie een feit zijn.

Nog 1 ronde te gaan. Voor des keizers baard. Volgend jaar moeten we het in de eerste klasse doen.

 Groetjes,

Martin
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten