vrijdag 8 januari 2016

Fianchetto 4 houdt lang stand tegen koploper Krimpen a.d. IJssel 4

De eerste slag was voor Krimpen, Peter Damkat verloor al vrij snel van Jeldert Denneman. Vervolgens werden er twee remises gespeeld; Wim van Mullem speelde een solide Caro Kann-variant tegen topscorer Eduard Hoogenboom (4-4) en redelijk snel werd de vrede getekend. 


Dat gebeurde ook aan bord 7 bij Serge Fedorin tegen Jan Buis die zijn openingszetten in recordtempo op het bord bracht.

Cas Sodderland bracht de partijen weer op gelijke hoogte (2-2) Hij profiteerde optimaal van een paar mindere zetten van zijn opponent Joost van der Valk. John Akkermans op bord 8 haalde ook een verdienstelijk gelijkspel tegen Evert Hoogervorst. In de wandelgangen bespeurde ik licht gevoel van onbehagen bij Krimpen; kennelijk was niet op zoveel tegenstand gerekend.
Jammer genoeg moest Aad Deegeling de eer laten aan Meike Riemens zodat het voor de laatste twee buigen of barsten was. 


Jan Verbiest had mogelijk de stand weer gelijk kunnen trekken maar hij zag voor zijn tegenstander Thomas Boeren voldoende tegen kansen en koos voor het halve punt. Nu moest Chris Smeekes winnen van Jos den Boer maar dat ging niet gebeuren zodat de eindstand 3,5-4,5 werd.


Een eervol verlies tegen de ongeslagen leider in klasse 3a. We hebben nog twee wedstrijden te gaan tegen Barendrecht 3 en Spijkenisse 5, volop kansen dus nog!!


Piet Sodderland Geen opmerkingen:

Een reactie posten