woensdag 2 december 2015

FIANCHETTO 4 ONDERUIT TEGEN DE IJSSEL 2


Op maandag 30 november speelde Fianchetto 4 alweer de derde uitwedstrijd dit seizoen. Ditmaal tegen het nog ongeslagen de IJssel 2. We speelden in de vertrouwde opstelling met Chris Smeekes als vervanger voor John Akkermans.

Het werd een moeizaam avondje.
Op enig moment stelde ik 3 gekoppelde remises voor bij de wedstrijdleider maar tijdens de onderhandelingen schoot Cas Sodderland een enorme bok en kon gelijk opgeven. De rest ging gewoon door. Vervolgens werd het bij Serge Fedorin toch remise door zetherhaling. Aad Deegeling speelde weer een goede pot maar een pionnenstorm werd hem te machtig. Piet Sodderland had een explosieve stelling waar beide partijen zeer op hun hoede moesten blijven. Niettemin was een gelijkspel het resultaat. ( 1-3 )

De hoop was gevestigd op Wim van Mullem maar zijn stelling vervlakte en er zat niet meer in dan het halve punt. Peter Damkat verbruikte veel tijd om zijn stelling speelbaar te houden maar de klok was meedogenloos.Omdat de totaalwinst inmiddels verkeken was kreeg Johan Knijff een remise-aanbod dat redelijk goed gefundeerd was zodat ook hier de punten werden gedeeld. Chris Smeekes leek ook op weg naar zo’n resultaat maar kreeg zomaar een stuk in de schoot geworpen. Zijn bedenktijd was echter zodanig gekrompen dat hij genoegen nam met remise.

Aldus eindigde de wedstrijd in een nederlaag (2,5-3,5) en wordt het nog een moeilijke taak niet te degraderen.

Piet Sodderland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten